Главная - Новости - Budsjett oppussing av bad. Hva kan du spare på?

Budsjett oppussing av bad. Hva kan du spare på?
Факты. События - Новости
25.07.2022 17:04

Budsjett oppussing av badMed riktig tilnærming kan du foreta en utmerket og svært rimelig baderomsrenovering. Hemmeligheten ligger i valg av materialer og selvstendig utførelse av det meste av arbeidet. Hvilke alternativer finnes og hvilke nyanser bør tas i betraktning når du pusser opp et bad på et budsjett?

veggdekorasjon

Blant de mest budsjettmessige materialene for etterbehandling av veggene på badet er:

  1. maling;
  2. PVC veggpaneler;
  3. selvklebende film;
  4. billige fliser.

Det siste alternativet er det mest praktiske. Flisen tåler temperaturendringer, mekaniske støt, er slitesterk, ser estetisk tiltalende ut og er lett å rengjøre, inkl. med vaskemidler. Men først må du forberede veggene: fjern det gamle belegget, behandle med soppdrepende midler om nødvendig, nivå.

Flislim, som ikke er verdt å spare, og fugemasse til fuger vil bli lagt til de totale kostnadene. Hvis det er vanskelig å legge fliser selv, vil tjenestene til en invitert arbeider øke kostnadene for reparasjoner. For å spare penger kan du finer bare den delen av veggen som badekaret og vasken grenser til (lag et forkle), og male eller tapetsere resten.

Det enkleste med tanke på å gjøre jobben er å male veggene. Både menn og kvinner kan takle dette. Men malingen er valgt spesiell, tar hensyn til høy luftfuktighet og temperaturendringer.

Vanligvis er det olje eller akryl. Selve veggene må pusses. Malingslaget er ikke tykt nok til å skjule alle ujevnheter og sprekker.

En annen enkel og rimelig type finish er selvklebende film. Det andre navnet er selvklebende tapet, men det kalles også vinyltapet impregnert med lim.Sistnevnte er dyrere, men sammenlignet med lignende vinyltapeter uten impregnering kommer de billigere ut. Selvklebende film er ikke redd for fuktighet, har et bredt utvalg av farger, inneholder allerede lim. Det gjenstår bare å holde seg til en flat vegg. Hvis overflaten ikke er forberedt, vil alle uregelmessighetene bli enda mer merkbare. Du trenger ikke vente på at limet tørker.

Og det siste materialet er PVC-paneler eller fôr. Billig materiale, enkelt å installere, skjuler godt veggenes feil, er ikke redd for fuktighet og forfall. Men det er lett deformert, tåler ikke sterke støt, veldig billig plast kan ha en ubehagelig lukt og frigjøre skadelige stoffer. Rammen og festene kjøpes i tillegg til panelene.

Baderomsgulv

Blant budsjettmaterialene for gulvet skilles linoleum og rimelige fliser ut.

Linoleum anses best som et midlertidig alternativ dersom det ikke er mulig å utføre en full reparasjon. På grunn av konstant kontakt med fuktighet vil mugg vokse under den over tid. Derfor er det bedre å velge uten base eller monogen.

I denne forbindelse er flisen den mest praktiske. Men det vil kreve demontering av det gamle belegget, utjevningsmasse, flislim, fugemasse og avstandskryss. Mens et ark med linoleum kan legges på toppen av det gamle belegget. Å betale for en flislegger vil øke kostnadene hvis du ikke ønsker å montere flisene selv.

Gulvfliser anbefales å velge med tekstur eller ru. Dette vil forhindre skli på våte gulv.

Tak

Hvis taket er tilstrekkelig jevnt, uten feil, kan det males med matt vanntett maling, lett vannbasert emulsjon eller ganske enkelt kalkes. Det nye hvite taket vil umiddelbart friske opp hele rommet. Selve arbeidet er ikke vanskelig, og kalkmaling er ikke dyrt.

Hvis taket er buet eller rør går gjennom, kan det skjules bak et undertak laget av plastskinner eller -paneler.

Denne metoden har mange fordeler:

  1. pris, enkel installasjon;
  2. praktisk for å installere inventar;
  3. paneler vil skjule all kommunikasjon og feil.

Krever ikke foreløpig klargjøring av himling i form av oppretting mv.

Valget av rørleggerarbeid

Det billigste alternativet for et bad er akryl. Det koster mindre enn støpejern, men det er lettere å installere og upretensiøs i vedlikehold. Levetiden er ikke lang, men utskiftningen faller ofte sammen med den nye reparasjonen. Et godt valg for familier med små barn som det er ikke så traumatisk ved fall som støpejern. Men han liker ikke klørne til kjæledyr.

Du kan være oppmerksom på størrelsen. Jo mindre badekar, jo billigere.

Hvis støpejernsbadekaret er helt, passer det alle, men du liker ikke utseendet (emaljen ble gul og sprukket), så kan du dekke den med flytende akryl. Utvendig vil badekaret bli fullstendig transformert, og belegget vil være billigere enn å erstatte badekaret, sammen med demonterings- og installasjonsarbeid.

Når muligheten til å suge i badekaret ikke er viktig, kan den erstattes med en kompakt dusj. Noen modeller har et høyt brett, som brukes som et lite bad.

Det er et eget problem med vasken. Til å begynne med kan du klare deg uten.

Det er to typer:

  1. på kroker;
  2. på en pidestall.

Det første alternativet er billigere, det andre er mer pålitelig og skjuler kommunikasjon.Men hvis du bygger et skap på kroker under vasken, vil det ikke bare skjule rør, men også husholdningskjemikalier. Sistnevnte kan også oppbevares under badet dersom du bygger en plastskjerm.

For toalettet, så vel som for vasken, anbefales det å velge husholdningsfajanse. Det er billigere enn porselen, men generelt sett er det ikke verre.

Reparasjonstips

Hvis veggene ble malt med oljemaling, må den slås ned. Ellers vil gipset på en slik overflate ligge dårlig og vil ikke vare lenge.

Dersom det ikke er mulig å skifte ut gulvet, kan belegget skjules under en stor gummimatte. Det er lett å matche fargen på interiøret og om nødvendig erstatte det. Samtidig skjuler det alle feilene på gulvet perfekt. Forskjellen fra linoleum er at teppet med jevne mellomrom kan fjernes, vaskes, og selve gulvet vil bli ventilert.

Etter demontering av det gamle gulvet anbefales det å legge vanntetting. Det begrenser perfekt den gjennomsnittlige "flommen", som i fremtiden vil spare deg for rettssaker med naboer nedenfra og erstatning for skade. Spørsmålet om vanntetting i panelhus er spesielt relevant.

Hvis rørene er gamle med et snev av rust, er det å foretrekke å bytte dem ut. Du kan bruke plastikk, de er billigere, men det er bedre å ikke spare på ventiler og ventiler og ta høykvalitets.

Skifte rør på bad.

Utstikkende rør ødelegger selv et dyrt interiør. De kan gjemmes i en plastboks - billig, estetisk tiltalende, det er lett tilgang til kommunikasjon. Som et alternativ kan vertikale rør skjules i et pennal, som samtidig vil tjene som et sted å oppbevare bitskjemikalier eller filler og mopp.Hvis du planlegger å bytte ut rørleggerarbeid, anbefales det at du først installerer et badekar, og legger merke til å reparere veggene. Dette vil redusere risikoen for vannlekkasje mellom veggen og karet. Sistnevnte kan bli en støtte for den første raden med keramiske fliser.

Hvis du trenger å flytte lampen eller installere flere lyskilder, sørg for å invitere en elektriker. Dette er bare de arbeidene som best overlates til en spesialist.

Blanderen kan kjøpes billig. Levetiden avhenger av kvaliteten på vannet, men i gjennomsnitt er den 1-3 år.

Siden reparasjonen er budsjettmessig, vil selve badet se enkelt ut. Spesielle dekorative veggklistremerker, originale gardiner, hyller, nye håndklær, såpeskåler og annet tilbehør vil gjenopplive interiøret.

Lagre hemmeligheter

Mesteparten av kostnadene for dyre importerte rørleggerarbeid og byggematerialer er merkevareavgifter. Billig Tyrkia og Kina bør også forlates: Dette er tilfellet når du må betale to ganger for gjerrighet. Produsenter fra Russland, Polen, Bulgaria og Slovenia tilbyr sertifiserte produkter av god kvalitet og til en gjennomsnittlig pris.

Halvparten, og noen ganger mer, av alle reparasjonskostnader betales til arbeiderne. Det er en del arbeid du kan gjøre selv, for eksempel å demontere gamle fliser eller male vegger. På denne måten kan du spare mye.

Og den tredje hemmeligheten ligger i den detaljerte planleggingen av kommende utgifter. Det er lett å gå over budsjettet uten budsjett. Ta en "marsj" gjennom jernvarebutikker. Du vil bli bedre veiledet i priser, sortiment og løpende kampanjer. Sammenlign priser med nettbutikker. Spesifiser umiddelbart leveringsvilkårene (vilkår, pris).

Jo mer detaljerte og nøyaktige kostnadene er, jo lettere er det å organisere slike reparasjoner slik at de enkelt passer inn i ønsket budsjett. Pass samtidig på å inkludere + 10% for uforutsette utgifter.

Hvis du vandrer rundt i nye bygninger, kan du finne en flott ny vask gratis! Noen nykommere, starter reparasjoner, installerer annet rørleggerarbeid, og kaster en helt ny fra utvikleren i søpla.

KONKLUSJON Små småting kan pynte på interiøret i et bad etter en budsjettoppussing. Et originalt gardin, dekorative klistremerker og nytt tilbehør vil livne opp designet av rommet. Kommunikasjon er ikke åpen, de vil ødelegge resultatet av selv den dyreste baderomsoppussingen. En budsjett måte å raskt skjule de funksjonelle elementene i innredningen er å danne en plastboks. Det vil ta litt tid og kostnader, men resultatet vil være åpenbart.

Og til slutt, for at badet alltid skal glede øyet, er det viktig å opprettholde renslighet og legge alt på hyllene for oppbevaring. Rot dreper like dyrt som rimelige reparasjoner.

Kilde: https://baderom.no/budsjettkalkulator/

 


Читайте:


Известные полководцы
Интересные факты

Коваль Иван Нестерович

News image

Коваль Иван Нестерович являлся командиром гвардейского артиллерийского полка семьдесят восьмой ...

Батый (Бату) Саин-хан

News image

Батый (Бату-хан) – один из выдающихся политических деятелей XIII века, сы...

АвторизацияПолководцы мира

Дожа Дьердь (Dozsa)

News image

Дожа Дьердь (Dozsa) 1475 – 1514 руководитель крестьянского восстания в Венгрии в XVI в. В XVI ве...

Тамерлан (Тимур). Жизнеописание

News image

Тимур (Тимур-Ленг - Железный Хромец), известный завоеватель восточных земель, чье имя звучало на устах ев...

Советские герои

Колесниченко Степан Калинович

News image

Колесниченко Степан Калинович являлся помощником по воздушно-десантной службе командира 519-го ...

Настоящий подвиг великой Космодемья

News image

Мы часто слышим в песнях, стихах и даже фильмах имя ...